Sika Stalking in Scotland
24/09/2017

De bronst van het sikahert is ook in de Highlands goed van start gegaan. De bedoeling was dus natuurlijk ook om die even op de korrel te nemen, letterlijk.

Een mooie biotoop zorgde op deze estate voor een mogelijkheid tot het strekken van enkele dominerende , oudere sika herten.

wat gevraagd werd, werd dus ook uitgevoerd, weg waren wij, de Highlands in.

Terwijl je de sikahindes en kalveren letterlijk op de kant van de bosweg zag huppelen, was het niet zo evident die bronstige mannetjes voor de lens te krijgen.

Gelukkig hadden we hulp van de Nordik Sika; een fluitje die precies de burl van het sikahert immiteert ( een akelig geluid als je het mij vraagt) .

Op die manier konden we vanuit het stalken 1 zeer mooi hert strekken, alsook vanop de hoogzit konden we een mooi hert strekken.

Evidentie om dit terug naar de weg te krijgen is dit niet, maar gelukkig was ik voorzien van een sterke man die alles aankan ;-) THX Matthieu !

Bij deze zijn de essentials GOEDGEKEURD : Zonder de Pulsar Helion XP 38 hadden wij hoogstwaarschijnlijk 2/3 van het gespotte wild niet waargenomen.

Daarna volgde de obervatie met de verrekijker, want we moesten zeker zijn dat we een mooi mannelijk hert voor ons hadden, met dan aan de Vortex Diamondback 10 x 50 ,

Vanuit rechtstaande positie werden we goed ondersteund door de Primos Trigger Stick tripod, in ons geval mét 2-Point Gun Rest ., om ons avontuur tot een goed einde te brengen en een goed stukje wild op de plank van de plaatselijke jachtopzichter te brengen.


Gerelateerde producten

PRIMOS | Trigger stick TRIPOD gen 3

- 20€
€169,00
€149,00

Voordelen

  • Gratis verzending in België vanaf 150€
  • Veilige betaling
  • Snelle levering
  • Bescherming van uw gegevens
  • Uitgebreid aanbod
  • Kwalitatief en betaalbaar

Betalingswijze

Bank TransferVisaMasterCardMaestroBancontact/Mister CashiDEAL

Hulp nodig ?

Contact

Nevelestraat 60
BE-9880 Lotenhulle
+32 473 26 66 23
info@woodlandsoutdoor.be