Zouten en mineralen voor je wild
16/08/2018

Dieren in de vrije wildbaan reguleren zichzelf altijd, zoals de natuur met zichzelf ook doet.

Als een wild dier tekorten heeft, gaat die niet naar de dokter; maar zoekt die "producten" in de natuur om zich van zijn "kwaaltje" te ontdoen .

Helaas is er - door de jaren heen- in veel jachtgebieden minder diversiteit, omdat zowel de gemeentes, kerkfabrieken, particulieren, ... kortom de eigenaars van onze bossen en landerijen winsten moeten halen uit hun land- en bosbouw.

Enkele voorbeelden van de toepassingen van zouten en mineralen :

- Reeën krijgen een flinker gestel door extra zouten en mineralen in te nemen.

- Everzwijnen lopen minder risico's op (overdraagbare) ziektes en kunnen dus meer weerstand opbouwen. Dit geldt ook voor reeën (denk aan de keelhorzel).

- Herten komen ook graag naar de zoutblokken . Het zout en de oligo-elementen bevordert hun spijstvertering. En naar onze bevinding is dit ook een prima middel om het ontschorsen van bomen door herten tegen te gaan. Een win-winsituatie dus, want het ontschorsen richt zeer veel schade aan bomen aan , tot groot ongenoegen van de eigenaars.

- Hazen, fazanten en patrijzen krijgen ook graag wat extra zouten en mineralen, dit doet hun eetlust verhogen en blijven ze iets meer gebonden aan hun gebied .

Een zoutblok van 10 kg heeft een levensduur van ongeveer 6 maand . Door hem op een boomstronk te plaatsen, krijgt de boomstronk ook zouten en is er dus een verlengde afgift van zouten voor de wilde dieren. Enkele zoutstenen zijn dus zeker geen zware investering, maar doen wel wonderen voor je wildbestand.

Starten met zoutblokken in jouw revier ? Smeer dan wat extra zoutpasta met smaak bij de zoutblok, zo trekt je het wild meer aan naar de zoutplaats.

Of je kan ook zout toevoegen aan de voeders, met Natron .

Voordelen

  • Gratis verzending in België vanaf 150€
  • Veilige betaling
  • Snelle levering
  • Bescherming van uw gegevens
  • Uitgebreid aanbod
  • Kwalitatief en betaalbaar

Betalingswijze

Bank TransferVisaMasterCardMaestroBancontact/Mister CashiDEAL

Hulp nodig ?

Contact

Nevelestraat 60
BE-9880 Lotenhulle
+32 473 26 66 23
info@woodlandsoutdoor.be